Foto: Jesper Mattsson/SVT

Skola stängs efter anlagda bränder

Uppdaterad
Publicerad

Vivallaskolan i Örebro kommer att hålla högstadiedelen stängd på fredagen och måndagen efter en serie av brandlarm. I flera fall har personalen också upptäckt anlagda bränder.

På drygt två veckor har brandlarmet gått åtta gånger. I några av fallen misstänker man att larmen har utlösts med flit med hjälp av en tändare. Men det handlar också om anlagda bränder. Det har brunnit i bland annat anteckningsblock och en stol.

– I dag släckte vi en brand innan brandlarmet hade gått igång. Sådana saker skapar ju oro. Jag känner inte att jag kan garantera en trygg skolmiljö, säger Mia Aversjö, rektor för Vivallaskolan 7-9.

vivallaskolan

Under torsdagseftermiddagen fattades därför beslutet att stänga skolan för årskurserna 7-9 under fredag och måndag.

Personal och elever på skolan informeras under eftermiddagen. Skolan kommer att hålla helt stängt för årskurserna 7-9 under fredag och måndag. Samtliga föräldrar på skolan, alltså även föräldrar till yngre barn, kommer att kallas till ett möte under måndagskvällen.

– Det drabbar ju alla våra 760 elever, från förskoleklass till nian. Vi ser en oro bland vissa barn och vi har föräldrar som börjar reagera ganska starkt, säger Mia Aversjö.

Bland annat har många lektioner den senaste tiden gått åt till att utrymma skolan.

– Det har varit jobbigt. Vi sitter i klassrummen och så händer det flera gånger om dagen. Det är tråkigt, säger eleven Mariam Said.

Räddningstjänst, polis och kommunens säkerhetsavdelning kommer att hålla ett möte om det inträffade med skolledningen under fredagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

vivallaskolan

Mer i ämnet