Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vivallaskolans nya rektorn Lena Sörbö har precis börjat jobba – och hon har ett av Sveriges svåraste uppdrag. Foto: Anders Nord/SVT

Hon har ett av Sveriges svåraste uppdrag – nya Vivallarektorn på plats

Publicerad

I våras begärde facket åtgärder efter våld och hot på Vivallaskolan. Lärare sjukskrev sig, tidigare rektorn sa upp sig och arbetsmiljöverket kopplades in. Nu har nya rektorn Lena Sörbö börjat jobba.

Inför höstterminen 2019 är Lena Sörbö ny rektor på Vivallaskolan vill blicka framåt och få ordning på skolan – och hon menar att nu finns förutsättningarna för att få bukt på problemen.

– Vi har bestämt att vi ska ha nolltolerans, vi tror på att om vi får arbetsro kommer vi kunna få lära ut, och det är ju det viktigaste, säger hon.

Skolan har också fått ytterligare en biträdande rektor.

Flera problem

Det har rapporterats om både hög arbetsbelastning och dåliga elevresultat från Vivallaskolan. Men Lena Sörbö berättar om en vilja från hennes och personalens sida. Sörbö är heller ingen nykomling i branschen, hon har tidigare varit rektor på Bruketsskola och Tegnérskolan i Örebro.

– Nu ska vi ta sats och gå vidare. Det känns på hela personalen att det här något vi vill tillsammans.

Ett av de svåraste uppdragen i Sverige

Chefen för barn- och utbildningsförvaltningen i Örebro har tidigare sagt: ”att vara rektor på Vivallaskolan är ett av de svåraste rektorsuppdragen i Sverige”.

– Jag ser det som en utmaning absolut, men en rolig utmaning. Jag vill jobba på skolor där jag kan göra skillnad och jag tror att det kommer gå bra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

vivallaskolan

Mer i ämnet