Foto: Isabelle Strengbom / SVT

En död efter trafikolyckan på E18

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 9 på onsdagen meddelade Universitetssjukhuset i Örebro att en person avlidit av sina skador efter den svåra olyckan under tisdagskvällen.

Den lastbilschaufför som var inblandad i olyckan där en person nu avlidit misstänks för vållande till annans död, vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

– Man har tagit prov på mannen men vad det visar kan jag inte säga, säger polisens presstalesman Stefan Wickberg.

Olycksdrabbade Ekebykorset

Chauffören som är i 40-årsåldern är skriven på en adress utanför länet. Det är ännu oklart om han delgivits misstanke om brott.  Vid olyckan chockades mannen men klarade sig från allvarliga skador.

En avliden

Det var strax innan åtta på tisdagskvällen som räddningstjänsten larmades om att en personbil och en lastbil kolliderat i Karlskoga i höjd med Ekebykorset. En korsning som regleras med trafikljus.

Sammanlagt fördes sju personer till sjukhus under tisdagskvällen. Fem fördes till USÖ: två med allvarliga skador, en med livshotande och två utan allvarligare skador.

En person har nu avlidit av sina skador, det rapporterar Universitetssjukhuset i en kommuniké.

Allvarligt men inte livshotande

Samtidigt har läget förbättrats för en av de allvarligt skadade, den andra bedöms fortfarande ha allvarliga men inte livshotande skador. Två har fått lämna sjukhuset.

På Karlskoga lasarett vårdas fortfarande två personer med allvarliga, men inte livshotande skador.

– Under några timmar försattes Universitetssjukhuset i förstärkningsläge, säger kommunikationschef Ulrika Julin. Det innebär att man förstärker viktiga funktioner i verksamheten.

Läs också: Livshotande skador efter olycka på E18

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olycksdrabbade Ekebykorset

Mer i ämnet