Man gripen för våldtäktsförsöket mot nioårig flicka

Uppdaterad
Publicerad

Igår kväll greps en person med anledning av våldtäktsförsöket mot en ung flicka vid Oskarstorget.

Nu meddelar polisen på sin hemsida att de gripit en person på sannolika skäl misstänkt för våldtäktsförsöket. Personen greps igår kväll.

– Det jag kan säga är att det är en man som har gripits. Han greps vid 21-tiden igår kväll och mannen var anhållen i sin frånvaro. Han är på sannolika skäl misstänkt, säger Anders Sjöberg, kommunikatör vid polisen i Örebro.

LÄS MER: Hon avbröt våldtäktsförsöket mot flicka

Skedde i onsdags

Det var tidigt på onsdagsmorgonen som en nioårig flicka utsattes för ett misstänkt våldtäktsförsök vid Oskarstorget i centrala Örebro. Försöket kunde avbrytas då ett vittne såg händelsen. Polisen spärrade av ett större grönområde vid platsen och har under veckan arbetat med ärendet genom att bland annat förhöra vittnen och knacka dörr. En teknisk undersökning genomfördes  även på platsen.

– Det är den sammantagna bedömningen, med mycket vittnesuppgifter, som har lett fram till det här gripandet, säger Anders Sjöberg.

LÄS MER: Olöst barnvåldtäkt har likheter med överfallet i Oskarsparken

Anders Sjöberg är kommunikatör vid polisen i Örebro. Foto: Åsa Svennebäck/SVT

”Väldigt ovanligt”

Igår kunde SVT Nyheter Örebro berätta att polisen undersökte om det fanns eventuella samband med en annan våldtäkt mot en nioåring som inträffade för fem årsedan.

– Jag kan inte kommentera om mannen figurerat i brottsutredningar tidigare. Men vi har gjort kopplingen att det är en ung flicka som blev antastad och utsatt för det här brottet då också. Det hör inte till vanligheterna att det är så unga flickor. Det brukar oftare vara lite äldre kvinnor som råkar ut för det här. Det finns inga kopplingar i nuläget, säger Anders Sjöberg.

Har mannen gjort några medgivanden?

– Det är inget som jag kan kommentera än, säger Anders Sjöberg.

Hur viktiga har flickans vittnesuppgifter varit?

– De är naturligtvis väldigt viktiga. Men det är hela tiden den sammantagna bedömningen som är det viktiga.

LÄS MER: Polisen om våldtäktsförsöket: ”Allt med fallet är ovanligt”

Jobbar vidare

Utredningen kommer att fortsätta.

– Nu jobbar vi vidare för att förstärka misstankarna mot mannen eller kunna avfärda honom från brottsutredningen, säger Anders Sjöberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldtäktsförsök på nioåring

Mer i ämnet