Polisen: Avliden man känd av polisen sedan tidigare

Uppdaterad
Publicerad

En person har dött efter en misstänkt skottlossning på Väster i Örebro. Under torsdagsmorgonen har polisen tagit beslut om att gå upp i stabsläge, och mordet betecknas som en särskild händelse.

Vid lunchtid gick polisen ut med att den avlidne är en man i 30-årsåldern, som är känd av polisen sedan tidigare. På sin hemsida skriver polisen också att utredningen fortgår, bland annat med förhör och analys av material.

Polisen har haft två stabsmöten under dagen.

– Det här är en särskild händelse. Det finns omständigheter som gör att det finns anledning att gå upp i stabsläge. Jag vill inte vidareutveckla det just nu, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen i Bergslagen.

Det var strax före klockan 23 som polisen larmades om en skottlossning i Örebro och när man kom fram till platsen hittades en person livlös.

Ville varken uppge kön eller ålder

Personens liv gick inte att rädda genom hjärt- och lungräddning. Polisen ville till en början varken uppge kön eller ålder på personen.

– Det handlar mycket om att säkra den utredningen vi har, säger Johan Wallenius som är vakthavande befäl på Örebropolisen, strax före klockan sju på torsdagsmorgonen.

Vid niotiden hade polisen inte heller meddelat anhöriga till den avlidne om dödsfallet.

”Kommer krävas en hel del resurser”

Polisen spärrade av ett område och tekniker undersökte platsen under morgonen. Polisen har också knackat dörr och förhört vittnen.

–  Det är en omfattande utredning. Och det kommer krävas en hel del resurser för att säkra upp den här utredningen, säger Johan Wallenius.

Finns det vittnen till händelsen?

– Jag har ingen uppgift om det, säger Johan Wallenius.

En förundersökning om mord har inletts, men ingen har gripits.

– Vi jobbar frenetiskt med ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkta gängskjutningar i Örebro

Mer i ämnet