Våldsamma scener utspelade sig under långfredagens upplopp i Sveaparken. Foto: Leonora Toplica/SVT

Engagerade sig mot upploppet i Sveaparken – nu är han själv misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En ung Örebroprofil som engagerat sig mot upploppen i Sveaparken i Örebro har på onsdagen själv häktats av Örebro tingsrätt misstänkt för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Enligt åklagaren har han deltagit i upploppet.

Under onsdagen berättade polisen att ytterligare sex personer i Örebro frihetsberövats, misstänkta för deltagande i upploppet. En av dem är en ung örebroare som tagit avstånd från upploppet och engagerat sig mot det. 

Enligt åklagaren är bevisläget gott.

– Polisen har som i alla andra ärenden en stor film beskrivande hela händelseförloppet, som Göta hovrätt fem gånger konstaterat utgör grovt sabotage mot blåljusverksamhet, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claesson.

Förnekar brott

– Sen har polisen också klippt ut en individfilm just beträffande honom, så att man ser vad han gör för någonting. Men exakt vad han gör vill jag inte gå in på i nuläget, fortsätter hon.

Mannen har häktats på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden. Enligt mannens advokat, som i övrigt inte ger några kommentarer, förnekar han brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamt upplopp i Örebro

Mer i ämnet