Ministern om restauranghögskolan: Den ska bedrivas i Grythyttan

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Örebro universitet gått ut med att de ska utreda en flytt av Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan höjs nu röster på regeringsnivå.

– Det ska bedrivas restaurangutbildning i Grythyttan och vi har inga planer på att ändra på det, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

Tidigare i veckan meddelade Örebro universitet att man ska se över lokaliseringen av restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Orsaken är bland annat dalande intresse från studenter och i utredningen ska man bland annat titta närmare på hur det hänger ihop med skolans placering.

Nu reagerar Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning, på universitetets planer och är mycket tydlig med vad som gäller.

Campus Grythyttan

– Jag tycker att det är ansvarsfullt. Det är universitetets ansvar att se till att vi har god kvalité på de utbildningar som vi erbjuder, säger hon.

– Men jag kan också konstatera att det står angivet i regleringsbrevet för Örebro universitet att det ska bedrivas restaurangutbildning i Grythyttan och i dagsläget finns inga planer från mig och regeringen att ändra på det, fortsätter hon.

Det kan man alltså inte gå emot?

– Nej, det kan man inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Campus Grythyttan

Mer i ämnet