Bo Rudolfsson (KD) kommunstyrelsens ordförande i Laxå kommun kommenterar flytten av avfallshögen i Röfors. Foto: Nick Strömgren/SVT

Flytt av avfallet i Röfors blir en miljon dyrare

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att kosta ungefär en miljon kronor extra att flytta det avfall som finns på en tomt i Röfors. Totalt kommer bortforslingen kosta kommunen runt 7,5 miljoner kronor.

I mars påbörjades jobbet med att flytta avfallet som blev kvar när ett återvinningsföretag i Laxå försattes i konkurs. Nu rapporterar P4 Örebro att kostnaden för bortforslingen blir högre än vad kommunen tänkt.

Från början hade kommunen räknat med en kostnad på 6,5 miljoner kronor. Men nu visar det sig att avfallet var tyngre än vad entreprenörerna först trott.

Kostnaden ser nu ut att sluta på runt 8,5 miljoner kronor. Men ungefär en miljon kan dras bort från den summan, eftersom en viss del av materialet har kunnat användas som sluttäckningsmaterial på Mosjötippen.

– Vi har under flera år avsatt pengar för den här sluttäckningen. Det är från de redan avsatta medlen som vi tar den här miljonen, säger Bo Rudolfsson (KD) kommunstyrelsens ordförande till SVT Nyheter Örebro.

När kan allt vara borta?

– I princip till kommande vecka.

Efter bortforslingen ska kommunen städa tomten, lägga på jord, och så gräs vid platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avfallshögen i Röfors

Mer i ämnet