Markus Räsänen på dragspel och Simon Nyberg spelar för 2019 års vinnare av Glanshammarsbygdens Samverkanspris. Foto: Monika Bruhn/SVT

Folk at Heart tjuvstartade i Glanshammar

Uppdaterad
Publicerad

För sjunde året i rad genomförs musikfestivalen Folk at Heart på ett av Örebros hotell i helgen. 355 artister i 75 band uppträder i allt från stora matsalar till små hotellrum. Men på torsdagen tjuvstartade man på en pizzeria i Glanshammar utanför Örebro.

Tre av de sjuttiofem band som deltar i Folk at Heart spelade redan på torsdagskvällen i Glanshammar. Konserten var för att hylla de som fått Glanshammarsbygdens Samverkanspris för år 2019 – Lillkyrka kyrkliga syförening.

– Vi har fått en penninggåva, ett diplom och så en konsert och det känns väldigt hedrade, berättar Kerstin Isacson, en av medlemmarna i syföreningen.

Cornelia Bjurström, festivalarrangör och artist. Foto: Monika Bruhn/SVT

Först ut på torsdagskvällens fullsatta konsert var en av folkmusikfestivalens arrangörer, Cornelia Bjurström, som framförde ett antal egna låtar. Efter det blev det dragspel och gitarr med Markus Räsänen och Simon Nyberg.

Fjärde gången

Sista gruppen var Graham Lindsey och Carole Bestvater, båda från Kanada, som bjöd på kanadensisk folkmusik.

Graham Lindsey från Ottawa i Kanada gillar verkligen Folk at Heart och i år är det fjärde året som han är här.

– Det bästa med Folk at Heart är att jag fått så många nya vänner och att få vara tillsammans med olika sorters musiker, säger han.

Graham Lindsey från Kanada återkommer gärna till Folk at Heart. Det här är hans fjärde gång. Foto: Monika Bruhn/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.