– Jag tycker att det var ett bra och sansat möte, säger utbildningschefen Henrik Arenvang. Foto: Andreas Ericson / SVT

Föräldrar informerades efter misstänkt våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrar till barn på tre av de fyra förskolor där den misstänkte våldtäktsmannen arbetat informerades under onsdagskvällen. Ett hundratal oroliga föräldrar dök upp och fick information från polis och kommun, men även en barnpsykolog närvarade.

Lindesbergs kommun ordnade under onsdagen ytterligare ett möte för oroliga föräldrar som har sina barn på någon av de fyra förskolor där den misstänkte våldtäktsmannen arbetat.

– Polisen har inlett och berättat om sitt arbete och vi från kommunen informerade om allt vi vet och allt vi har gjort, säger Henrik Arenvang som är utbildningschef i Lindesberg.

Förskolevikarie dömd för sexuellt övergrepp mot barn

Barnpsykolog närvarade

Ett hundratal föräldrar var med och ställde frågor på mötet där även en barnpsykolog och personal från Barnahus fanns med.

– De har informerat om hur man ska prata med barn och hur man ska agera. Ett tydligt råd från psykologen är att man ska försöka vara som vanligt, säger Henrik Arenvang.

– Jag tycker att mötet gick lugnt och var sansat. Alla föräldrar som hade frågor fick svar.

Känslosamt efter mötet

Flera av föräldrarna var märkbart påverkade när de lämnade aulan efter mötet. Några grät och andra kramade om varandra.

– Jag förstår att man reagerar. Jag har ju själv barn i förskolan, säger Henrik Arenvang.

Utredningen mot den man i 20-årsåldern som misstänks för våldtäkt mot ett barn fortsätter och enligt utbildningschefen har inga nya uppgifter om drabbade barn kommit fram.

– Utredningen gäller fortfarande ett barn vid ett tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förskolevikarie dömd för sexuellt övergrepp mot barn

Mer i ämnet