Bilder från förundersökningen visar hur de två före detta Sverigedemokraterna tillsammans med en tredje man hotar en grupp ungdomar med bland annat ett baseballträ. Foto: polisens förundersökning

Före detta SD-politiker hotade ungdomar – döms av tingsrätten

Uppdaterad
Publicerad

Två numera före detta Sverigedemokrater och en tredje man döms av Örebro tingsrätt för olaga hot och ofredande efter att de hotat ungdomar med bland annat ett basebollträ.

Det var sommaren 2017 som ett gäng ungdomar tagit sig till ett kalkbrott i länet, ovetandes om att det låg på privat mark.

En av de nu dömda männen upptäckte ungdomarna och sa åt dem att lämna platsen. Situationen urartade och mannen ringde efter de andra två männen. En av dem hotade ungdomarna med ett basebollträ.

Händelsen filmades av en av ungdomarna.

Nu döms alltså alla tre män av Örebro tingsrätt mot sitt nekande. Två av dem döms till villkorlig dom och dagsböter för olaga hot, och den tredje för ofredande till dagsböter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.