Alexander Cornelius tränade på gym sex dagar i veckan och nu blir han andfådd av att gå och handla. Hör honom berätta om träningen och vägen tillbaka efter covid-19. Foto: Marcus Titus/SVT

Tappade nästan 12 kilo efter tiden på iva: ”Känner inte igen mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha vårdats för covid-19 och legat nedsövd med respirator är det nu lång väg tillbaka för 27-åriga Alexander Cornelius. Efter en viktförlust på nästan 12 kilo är det en dag i taget som gäller.

Alexander känner inte igen sig själv efter perioden på intensivvårdsavdelningen och kampen mot covid-19. Förut var det gymmet sex dagar i veckan som gällde men idag har han inte ens energi för de mest vardagliga uppgifterna.

Idag har han svårt att lyfta sin tvååriga son.

Coronaviruset i Örebro län

– Håller jag i honom i en minut börjar det värka i mina leder, säger han.

Mår dåligt fysiskt och psykiskt

Han längtar efter att kunna gå till gymmet igen, men innan dess är det en tålmodig väg tillbaka för att bli helt återställd. Dessutom har perioden inte bara påverkat honom fysiskt.

– Man mår dåligt psykiskt på grund att man inte känner igen sig själv, att inte kunna göra de sakerna jag kunde innan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet