Foto: SVT

Förslag: Vivallas högstadium läggs ned

Publicerad

Från och med läsåret 2017 ska Vivallaskolans högstadieelever slussas över till andra skolor i Örebro. Det förelås i ett underlag till ett förslag.

– Det måste till en dialog med människor som påverkas och lärare innan vi känner att vi känner att vi kan fatta beslut. Ur mitt perspektiv är det lång tid kvar innan något beslut kan fattas, säger Kenneth Nilsson (S), kommunalråd.

I underlaget finns det två alternativ till fördelning av eleverna, enligt NA som tagit del av underlaget.

Antingen slussas elverna till Lillån, Gumaelius, Engelbrekt och Nikolai. Alternativ två är att Lillån undantas Vivalla-elever som i stället fördelas på enbart Gumaelius, Engelbrekt och Nikolai.

”Hur fördelningen ska ske kommer att utarbetas av samtliga rektorer samt förvaltningsledning och handläggare på förvaltningskontor samt kommunledningskontoret utifrån korrekta skolvalsrutiner”, ska nämnas i underlaget.

Kommunen uppger att ingenting för närvarande är färdigt och att inget beslut än så länge har tagits.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nedläggningen av Vivallaskolans högstadium

Mer i ämnet