Polisen har spärrat av på flera ställen i Vivalla. Foto: Johan Pisoni/SVT

Försvarsadvokaten: Vi kommer överklaga till Högsta domstolen

Uppdaterad
Publicerad

En av de män som av både tingsrätten och hovrätten dömdes för mord i samband med dubbelmordet i Vivalla, kommer överklaga målet till Högsta domstol, det meddelar företrädaren Johan Eriksson.

– Vi ville att han skulle dömas för precis det våld som han har utövat, alltså för grov misshandel, det var vår uppfattning. Därmed är domen en besvikelse för oss, säger Johan Eriksson, advokat som företräder en av de män, en 32-åring, som dömts för mord.

Under förhandlingarna i hovrätten presenterade de ny bevisning, som handlade om dödsorsaken av den man som misshandlades till döds. Försvaret menar att det våld som 32-åringen utförde inte orsakat döden i rättsmedicinsk mening.

Dubbelmordet i Vivalla 2018
Johan Eriksson, som företräder den 32-årige man som dömts för mord, meddelar att de kommer överklaga till Högsta domstolen. Foto: Tobias Regell/Camera Link Foto: Tobias Regell/Camera Link

– I den delen kan man säga att vi fick framgång i hovrätten. Men eftersom hovrätten menar att han ska dömas för att ha utfört det här tillsammans med alla de övriga personerna, spelar det ingen roll vem som har utövat vad.

Johan Eriksson berättar att de kommer att överklaga målet till hösta domstol.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet