Martin Almgren på torget i Lindesberg. Foto: Thomas Wedin/SVT

Gratisbiljetter till försäljning

Uppdaterad
Publicerad

30 minuter var allt som behövdes för att gratisbiljetterna till Martin Almgrens firande skulle ta slut. Kort efter låg biljetterna ute till försäljning på internet. ”Jag tycker det är jättetragiskt”, säger Irja Gustavsson (S), kommunalråd.

Idag delades gratisbiljetterna ut till hyllningsfesten för Idol-vinnaren Martin Almgren. Köerna ringlade långa redan vid 06-tiden. Maxgränsen var fem biljetter per person och redan efter 30 minuter var biljetterna slut.

Kort därefter låg flera gratisbiljetter ute på internet till försäljning.”Det säljs biljetter för 1.000 kronor just nu”, skriver en person på Facebook. 

Idolfebern i Lindesberg

Irritationen bland Martin-fansen lät inte vänta på sig.

”Dålig stil att sno åt sig biljetter bara för att sälja dem vidare”

”Varför ta fler biljetter så andra blir utan väldigt tråkigt!!!”

”Det är så många som röstat och lagt pengar på det och nu får de ingen biljett! Taskigt då att vissa ska sko sig på biljetterna!”

Kommunalrådet Irja Gustavsson (S) har även hon hört talas om försäljningen och är mycket besviken.

– Jag har fått samma signaler från folk som ringt. Det är jättetragiskt och synd att man gör på det viset. Då är det bättre att inte ta ut biljetter och låta dom som vill se Martin få göra det, säger Irja Gustavsson.

– Jag hoppas att folk inte köper, få då blir det ingen marknad.  

Lindesbergs Arena, där hyllningsfesten hålls, kan ta emot 2.500 besökare. Irja Gustavsson berättar att det nu diskuterats kring att vara utomhus i stället för att fler ska få möjligheten att se Martin Almgren. Men på grund av säkerhetsrisker och osäkra väderprognoser kan det bli svårt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idolfebern i Lindesberg

Mer i ämnet