Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet kan du höra rektorn Chris Gelinder berätta mer om när undervisningen kan pågå normalt igen. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Gumaeliusskolan i Örebro övergår till distansundervisning – en fjärdedel av lärarna sjuka

Uppdaterad
Publicerad

Sedan sportlovet har antalet lärare på Gumaeilusskolan som sjukanmält sig bara ökat. På fredagen fattades 17 lärare av cirka 60 vilket fick skolledningen att besluta om distansundervisning under kommande veckan, något som na.se var först med att berätta.

– Alla är inte sjuka i covid-19, förtydligar rektor Chris Gelinder. Vi har några som är det, andra har testat negativt men är ändå sjuka.

Detsamma gäller elever där många just nu är hemma och är sjuka av varierande skäl – några med covid 19 och några med andra åkommor.

För att stoppa smittspridningen har skolledningen beslutat att delvis övergå till distansundervisning under veckan som kommer.

– Vi har gjort det en gång tidigare på grund av smittspridning, säger Chris Gelinder, så vi gör likadant den här gången och hoppas att det ska stabilisera läget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer