Häktningsförhandlingen hölls bakom lyckta dörrar. Foto: Johan Pisoni/SVT

Rättens beslut: Mannen häktas för mordet på Järntorget i Örebro

Publicerad

Under onsdagen beslutade Örebro tingsrätt att den man i 20-årsåldern som misstänks ligga bakom mordet på en offentlig toalett på Järntorget i Örebro ska fortsätta vara frihetsberövad.

Häktningsförhandlingen skedde bakom lyckta dörrar på begäran från åklagaren, som hänvisade till förundersökningssekretess.

Mannen häktades på den högre misstankegraden sannolika skäl misstänkt för brottet och kommer att vara fortsatt frihetsberövad, då det enligt åklagaren finns risk för att mannen undanröjer bevis eller försvårar utredningen. 

Greps i Skövde

Mannen greps i Skövde under natten till den nionde januari och är hemmahörande i Västergötland.

Han förnekar brott och motsätter sig, genom sin advokat, även alla restriktioner, samt att han skulle försvåra utredningen om han försätts på fri fot.

Mannen är sedan tidigare dömd för mindre brottslighet. För knappt ett år sedan dömdes han till ungdomstjänst för häleri och har tidigare dömts för stöld och brott mot knivlagen.

Tidigare misstänkt släppt

Tidigare har en man i 25-årsåldern suttit anhållen för mordet, men efter flera förhör med polisen är han helt friad från misstankar.

Åtal ska vara väckt senast den 8 februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Järntorget i Örebro

Mer i ämnet