Dystra siffror för Örebros hotell – har tappat hälften av intäkterna

Publicerad

Under sommarmånaderna halverades intäkterna för hotellen i Örebro. Det visar en ny sammanställning.

Hotellbranschen är en av de branscher som drabbats hårt under coronapandemin. För hotellen i Örebro har det nästintill varit en halvering, 49 procent, av intäkterna för logi jämfört med samma period förra året. Det här visar siffror från Benchmarking Alliance som Visita sammanställt.

– Det är klart att det är väldigt oroväckande att det är så stor nedgång i intäkterna, säger Örebrokompaniets vd, Christer Wilén.

Krisen tros fortsätta in i hösten

Han berättar att Örebrokompaniet inte gör några mätningar om hur intäkterna förändras, utan att man tittar på hur beläggningen ser ut. I juli var det en beläggning på 65 procent.

Stora möten som varit inplanerade i Örebro och som vanligtvis bidrar med hotellnätter, men som nu blivit inställda, kommer få en direkt påverkan på hotellbeläggningen hela hösten. Det är Örebrokompaniets analys.

– När det gäller affärsresenärer tror vi också det kommer bli en försvagning i deras resande. Vi tror mycket kommer vara på digitala plattformar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet