Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Indieartisten Christoffer Wadensten, eller Meadows som han kallar sig, har en hektisk helg framför sig. Men han är van. Och han ska framträda under Live at Heart för fjortonde gången. Hör honom berätta om festivalen i videoklippet. Foto: Johannes Weckström /SVT

Han har uppträtt på alla Live at Heart

Uppdaterad
Publicerad

Örebroaren Christoffer Wadensten minns tydligt när han klev upp på festivalscenen när Live at Heart arrangerades för första gången.

– Det fanns ingen ljudanläggning, så vi fick börja med att ringa runt för att fixa förstärkare och sådant, berättar han.

Sedan första spelningen på festivalen 2010 har han vant sig vid snabba bud och improvisation i tillvaron. Något som kan vara bra att hantera under en späckad kommande helg.

Han har konsert i Nicolaikyrkan i Örebro på lördag kväll. En timme senare blir det benen på ryggen till Kulturkvarteret, där han ska kompa sambon, tillika artisten Jen Mainor som framträder med band och allt. Det tajta schemat bygger dock på att bebisen i magen väntar med sin entré.

Live at Heart

– Det är beräknat till nu, så vi får se, säger Christoffer.

Återvänder varje år

Singer-songwritern har, under artistnamnet Meadows, genom åren turnerat både i Sverige och ute i världen. Men han ser till att vara hemma varje år till festivalen.

– Jag kan se min egen tidslinje i Live at Hearts tidslinje, så jag är jättetacksam att jag får fortsätta vara med.

”Fantastisk musikstad”

Han tycker hemstaden, sedan festivalen började arrangeras, allt mer bjuder på en atmosfär liknande kontinentens, framförallt Tysklands, där artisten står i centrum både på och utanför scenen.

– Örebro har blivit en fantastisk musikstad, föredömlig tycker jag. Örebro tar väl hand om sina artister.

Hör Chrstoffer berätta mer om sitt förhållande till Live at Heart i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Live at Heart

Mer i ämnet