Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På tisdagen räckte Patrik Jämtvall över de 15 500 namnunderskrifter, som samlats in för en folkomröstning om de så kallade superbussarna. Överlämnandet skedde i Rådhuset.

Här överlämnas namnunderskrifterna om folkomröstning

Uppdaterad
Publicerad

I Örebro rådhus reception överlämnades på tisdagen 15 500 namnunderskrifter för en folkomröstning om BRT.

Patrik Jämtvall (L), insamlingsansvarig för folkinitiativet, lämnade in underskrifterna i rådhusets reception.

–  Vi yrkade avslag 2020 till BRT, det här är måla på mögel, sa han på en efterföljande presskonferens.

Enligt Liberalerna har 15 500 underskrifter samlats in för en folkomröstning om snabbussarna. Efter att underskrifterna är räknade så är det upp till partierna i kommunfullmäktige att besluta huruvida det blir en folkomröstning eller inte.

– Idag har vi Sveriges långsammaste stadstrafik för buss, det tar mer än dubbelt så lång tid att ta sig från Brickebacken till stan med buss jämfört med bil. Därför är det intressant att höra på vilket sätt de anser att det är viktigare att stoppa det här än att förbättra kollektivtrafiken, säger Ullis Sandberg (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnad i Örebro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BRT i Örebro

Mer i ämnet