Ingången till den före detta fabriken är försedd med dubbla lås. Foto: Jesper Mattsson / SVT

Här upptäcktes knarkfabriken

Uppdaterad
Publicerad

Under stort hemlighetsmakeri spärrade polisen av en gammal fabrik i Östernärke. Nu avslöjar åklagaren varför: man har hittat en stor cannabisodling.

Det var i mitten på maj som polisen i tysthet undersökte den gamla nedlagda fabriken. Bakom de igenbommade fönstren hittade man vad man misstänkte: cannabisplantor.

– Det är en relativt stor odling, säger åklagaren Inger Sandström till Tvärsnytt.

Två män från Örebro län har sedan dess suttit häktade, misstänkta för grovt narkotikabrott. Under måndagseftermiddagen omhäktades männen efter en förhandling i Örebro tingsrätt.

Under senare år har polisen slagit till mot en rad större cannabisodlingar i Örebro län. Framförallt har odlingarna upptäckts på mindre orter, som Striberg, Gusselby, Ställberg och Hjortkvarn. Där har det funnits villor och företagslokaler som cannabisodlarna har kunnat köpa billigt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.