Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Lindell, VD, om att bygga ett jättestort fryslager mitt under energikrisen. Foto: SVT

Här växer bagerijättens nya centrallager fram i Örebro mitt under energikrisen

Uppdaterad
Publicerad

Chockhöjda elpriser och en inflation som når nya rekordnivåer. Då växer ett nytt fryslager fram vid Korvbrödsbagarn i Örebro – en satsning på 300 miljoner kronor som ska bli lönsam på sikt.

– Det här är på lång sikt rätt väg att gå, säger Jonas Lindell, VD på Lantmännen Unibake Sverige som äger Korvbrödsbagarn

Ett jättelager byggs just nu i Lillån norr om Örebro. Det nya automatiserade fryslagret kommer att dra mycket energi – men blir ändå en energieffektiv lösning på sikt.

– Det här blir ett centrallager för vår svenska verksamhet och kommer innehålla produkter även från vårt bageri i Huddinge och Mantorp. Vi vill plocka hem mycket av den lagerhållning vi haft externt. Men också få effektivare hantering i vår lagerflöde och hållbarare lagerlösning över tid, säger Jonas Lindell.

Prischocken i Örebro län

Känner av oron på marknaden

Korvbrödsbagarn liksom de flesta andra företag i landet känner av den elkris som råder.

– Alla kostnader hela vägen upp har trycks upp. Vi påverkas som alla andra av energikrisen, säger Jonas Lindell.

Hör Jonas Lindell berätta hur i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prischocken i Örebro län

Mer i ämnet