Årets Sverigeträffen är igång i Örebro, och det har redan varit stökigt på platsen. Polisen söker vittnen till en misstänkt misshandel som ska ha skett under sena fredagskvällen. Foto: TT / SVT / Skärmdump

Ung man misshandlad under epa-träffen Sverigeträffen i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Under gårdagskvällen började epa-traktorerna samlas i Örebro för den årliga Sverigeträffen. Under gårdagskvällen sattes en husvagn i brand och senare framåt natten misshandlades en ung man av flera andra personer.

Fredagkvällen markerade starten för årets Sverigeträff – en stor bilträff för epa-entusiaster som senaste åren hållits i Örebro.

I år verkar träffen flyttat runt en del i Örebro, för att under fredagskvällen ha landat vid Truckstop i Pilängen. Där misstänks några några deltagare ha satt eld på en husvagn, och polis och räddningstjänst kallades till platsen.

Sverigeträffen i Örebro

Misstänkt misshandel under natten

Vid lunchtid på lördagen är polisen på plats igen, på grund av en misstänkt misshandel.

En ung man ska under senare delen av fredagskvällen och natten blivit misshandlad av flera andra personer. Nu söker polisen fler vittnen till händelsen, som ska ha skett i Pilängens industriområde.

– Vi har hållit ett antalförhör på plats, och det har framkommit att långt fler sett den här misshandeln som vi ännu inte kommit i kontakt med, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Söker den exakta brottsplatsen

Exakt hur många personer som ska ha varit inblandade i den misstänkta misshandeln kan Tommy Lindh inte säga, mer än att det rör sig om flera personer. Han vill heller inte lämna några kommentarer kring hur den misshandlade unga mannen mår.

– Men vi är fortfarande kvar på platsen för att hitta den exakta brottsplatsen och se om det behöver vidtas några utredningsåtgärder där, säger Tommy Lindh vid strax efter klockan 13 på lördagen.

Historiskt en stökig träff

Sverigeträffarna har även tidigare år präglats av fylla, slagsmål och nedskräpning. Under några håll hölls träffen på Mariebergs parkering, men till slut tröttnade fastighetsägaren och parkeringen stängdes av.

2018 träffades man därför på Ica Maxis parkering vid Eurstop, men där blev det bara en kväll innan även den parkeringen stängdes för epa-traktorerna.

Polisens Tommy Lindh håller med om att bilden av träffen är att den brukar bli stökig med fylla, gap och skrik, hög musik och slagsmål.

– Vi har den uppfattningen att det varit stökigt även tidigare år, lite rörigt. Vi har tillsyn av evenemanget  i år, och vi är där så mycket vi kan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverigeträffen i Örebro

Mer i ämnet