• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: Julia Eriksson/SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Sopkaos efter Sverigeträffen – igen

Sverigeträffen är över för den här helgen och polisen meddelar att kvällen var hyfsat lugn utöver en del fylla. Precis som i fjol är det dock rejält nedskräpat efter evenemanget.

De allra flesta har rullat hemåt efter helgens Sverigeträff och gårdagskvällen var förhållandevis lugn enligt polisen.

– Det var lite fylla och sådär som det brukar vara, men inga allvarliga händelser, säger Anders Gustavsson, vakthavande på polisen i Örebro.

LÄS MER: Polisen tar höjd för Sverigeträffen

Förra året fick tillställningen mycket kritik för att ha skräpat ner på Marieberg och inför årets träff valde flera butiksägare att vidta åtgärder för att minska problemen. Bland annat fanns fler väktare på plats under kvällen och natten enligt polisen.

Städat i flera timmar

Foto: Julia Eriksson/SVT

Dock verkar det som att åtgärderna inte räckt till. Singh Mohinder är en av städarna som arbetat på platsen det senaste dygnet.

Singh Mohinder.

– Igår när vi kom till jobbet klockan åtta så såg vi ju tusentals bilar här och vi frågade vad det var. Då berättade de om träffen och  att de skulle hålla på till sent, berättar han.

LÄS MER: Nattens sopkaos på Marieberg

”Mycket krossat glas”

Han jobbade till klockan ett på natten med att plocka undan skräp, men han och kollegorna insåg att de inte skulle bli klara utan fick komma tillbaka tidigt imorse och är fortfarande kvar.

– Det är jättemycket skräp. Flaskor, delar av bilar, brända hjul och en del fyrverkerier som vi städat undan. Det är mycket krossat glas som är svårt att få upp, men vi får ta det med borsten, resten plockar vi. Nu har vi en sida klar och sen får vi ta tag i nästa.

Var inte informerade

Singh Mohinder säger också att han inte varit med om något liknande tidigare och att det kunde ha undvikits om de informerats om evenemanget.

Foto: Julia Eriksson/SVT

– Det är jobbigt, vi har inte haft det såhär, det har jag aldrig varit med om. Ska det ske något liknande så får man ju förbereda, hade man planerat så hade vi kunnat ställa upp soptunnor, men vi hörde ingenting innan, säger Singh Mohinder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer