En efter en rullar de in på den nya samlingsplatsen på Asphomlen. Totalt samlas flera hundra ungdomar under helgen. Foto: Peter Comstedt/SVT

Sverigeträffen lockar hundratals EPA-intresserade

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals ungdomar med EPA-fordon är på plats i Örebro för att kolla in varandras åk och umgås. Men årets Sverigeträff har redan stött på problem.

Tidigare år har träffen vanligen hållits på Marieberg, men efter att parkeringen där dragits med problem är den numer avstängd kvällar och nätter. Istället bestämde man sig för att hålla träffen utanför Ica Maxi, men efter ett dygn har nu butikens fastighetsägare fattat beslut om att stänga parkeringen för EPA-fordonen.

Från Ica Maxi rapporterar man att det varit skadegörelse på platsen under natten och därför är träffen inte välkommen där. De hundratalet besökarna begav sig istället till Aspholmen under lördagseftermiddagen.

Sverigeträffen i Örebro

Nedskräpning och oroligheter

Även polisen rapporterar om oroligheter och problem med nedskräpning i samband med träffen. Evenemanget saknar officiella arrangörer och har inget tillstånd, vilket också innebär att det inte finns några krav på vakter. Men polisen kommer att ha resurser avsatta för att hålla koll på träffen under kvällen.

– Det handlar om ordningshållning, men det ligger också mycket fokus på fordonen och trafiken, säger vakthavande befäl Johan Wallenius.

Tidigare år har det varit flera problem med främst nedskräpning, fylla och trafikförseelser, men förra året anmäldes även fall av våldtäkt och misshandel.

– Vi hoppas på att socialtjänsten och fältgruppen är på plats under kvällen, gärna föräldrar också, så att det är en hög närvaro, säger Johan Wallenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverigeträffen i Örebro

Mer i ämnet