Sarah lyckades fly från mannen som attackerade henne. Foto: SVT

Hon attackerades av Eliasson: ”Han ska sitta kvar tills han ruttnar”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah var på väg hem från en fest när serievåldtäktsmannen Niklas Eliasson attackerade henne. Han sprayade henne i ansiktet med pepparspray och kastade ner henne på marken, men hon lyckades ta sig loss och fly. Nu vill hon inte att Eliasson ska friges.

Serievåldtäktsmannen Niklas Eliasson dömdes för 14 överfall på kvinnor, varav två fall av grov våldtäkt och sex våldtäktsförsök. En av kvinnorna som attackerades var Sarah, som egentligen heter någonting annat.

– Jag var på väg hem från en fest, men 500 meter hemifrån hörde jag ljud bakom mig. En kille parkerade sin cykel på ett väldigt konstigt sätt bakom mig och jag tänkte att han kommer att råna mig eller någonting.

Niklas Eliasson sprayade pepparspray i hennes ansikte och kastade ner henne på marken.

– Jag tänkte att om jag blundar nu ser jag inte vad som händer. Så jag tvingade mig själv att titta trots att det gjorde svinont.

Sparkade honom i skrevet

Överfallet skedde på väster i Örebro, på en cykelbana längs Svartån. När Eliasson brottade ner henne var de nära att hamna i vattnet.

– Jag försökte putta bort honom och sparkade honom i skrevet flera gånger, men han fortsatte.

Sarah lyckades ta sig loss och började springa från platsen.

– När jag sprang såg jag honom hålla på med cykeln. Jag trodde han skulle komma efter mig, så jag gömde mig under en balkong.

Flyttade från Sverige

Hon lyckades undkomma Eliasson utan större fysiska skador, men överfallet påverkade henne psysiskt.

– Under ett väldigt bra tag vågade jag inte gå hem från jobbet själv. Jag kunde inte gå hem efter att ha varit hos vänner eller tränat. Det gick så långt att jag flyttade från Sverige.

– Det var kanske dumt att inte ta tag i det på annat sätt men det var väl mitt sätt att fly.

Hur ser du på att Eliasson kommer att bli villkorligt frigiven?

– Min försäkring har varit att han sitter där han sitter. Nu är det människor som inte har med det här att göra som bestämt att min försäkring inte gäller längre.

– Han har ju inte stulit från Ica eller Coop. Han har förstört människors liv. Jag tycker inte att man då kan få komma ut i samhället på prov. Jag tycker att han ska sitta kvar tills han ruttnar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Serievåldtäktsmannen Eliasson

Mer i ämnet