Enligt Jimmy Hoppe ligger allt fokus på att rädda kvar Gillersklack och driva det vidare. Foto: SVT

Hoppe gör sig av med allt – för att rädda Klacken

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Klackens ägare, Jimmy Hoppe, tömdes hans konto på pengar av en bedragare – det är anledningen till att flera av hans företag nu försatts i konkurs. Men själv säger han sig göra allt för att behålla anläggningen i Gillersklack – resten säljer han.

Nästan 1,5 miljoner kronor i skulder, varav största delen är obetalda skatter, har gjort att flera av Jimmy Hoppes företag försatts i konkurs.

En av anläggningarna som Hoppe äger, Klacken i Gillersklack, ligger därför ute till exekutiv försäljning på Kronofogdens hemsida

Skidanläggningen Gillersklack

.

Skidanläggningen Klacken i Gillersklack. Foto: Cathrine Gustavsson / SVT

Polisen bekräftar anmälan

Själv förklarar Jimmy Hoppe att hans företag blivit utsatt för bedrägeri.

– En konsult som arbetade åt moderbolaget gick in och tömde kontot. Det har drabbat flera av företagen och gjort att vi inte kunnat göra rätt för oss.

Polisen bekräftar att en anmälan om bedrägeri har gjorts och att åklagare utreder ärendet. Delar av de försvunna pengarna ska Jimmy Hoppe få tillbaka under den här veckan.

– Då kommer Kronofogden att få dem, säger han.

Prioriterar Klacken

Trots allt är Jimmy Hoppe fast besluten att rädda kvar skidanläggningen och fortsätta sitt engagemang i Bergslagen.

Hoppe som tidigare gjort miljonvinster på att äga och driva flyktingförläggningar konstaterar dock att Migrationsverket försvunnit som inkomstkälla efter att flyktingströmmen minskat.

Till SVT säger Hoppe att han nu kommer att göra sig av med allt annat utom Klacken i hopp om att kunna rädda anläggningen.

– Vi har redan sålt de flesta andra fastigheterna, säger han. Det enda vi har kvar är Klacken och Växthuset, en handelsträdgård i Kopparberg.

”Aldrig så bokade som nu”

Samtidigt går anläggningen bättre än någonsin, enligt Jimmy Hoppe. Han har just beslutat att helrenovera en av liftarna.

– Vi har aldrig varit så bokade som nu. Stugorna är uthyrda och vi har massor med skolklasser som kommer hit. Vi räknar med att få pengarna tillbaka och att det vi dessutom drar in under vinterveckorna kommer att hjälpa till att driva runt och utveckla anläggningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidanläggningen Gillersklack

Mer i ämnet