Patrik Hanberger är hotelldirektör på ett av hotellen i Örebro. Han berättar om hur våren varit – och hur läget ser ut nu. Foto: Louise Gustavsson/SVT

Hotelldirektören: ”Den värsta perioden tappade vi 85 procent av vår omsättning”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en riktigt tuff vår för besöksnäringen så upplever nu hotellen i Örebro en viss uppgång.

– Vi har sett en förändring jämfört med tidigare, men vi har långt kvar till tidigare års nivåer, säger Patrik Hanberger, hotelldirektör i Örebro.

I februari i år träffade vi Patrik Hanberger, hotelldirektör på ett av hotellen i Örebro. Då var man orolig för att gruppresorna från Asien skulle minska, i och med det nya virus som spreds i Kina. Då hade man ingen aning om den vår som väntade.

– Vi har tappat all internationell turism och för besöksnäringen har hela våren varit mer eller mindre katastrof, säger han.

Totalt ökar nu hotellbeläggningen i Örebro, men det är långt kvar till att nå de nivåer som före coronapandemin var normalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet