Hundratals brev till ungdomar som sökt feriepraktik kom aldrig fram. Foto: TT

Hundratals feriepraktik-brev kom aldrig fram

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 150 brev från kommunen ämnade ungdomar som sökt feriepraktik kom aldrig fram – istället skickades de tillbaka till kommunen.

– Jag vet inte vad som kan ha gått snett, säger Thomas Strömberg.

Det var förra veckan som de som sökt feriepraktik på Örebro kommun skulle ha fått sitt besked – men runt 150-200 brev kom aldrig fram, något som Nerikes Allehanda var först med att berätta.

– Breven kom tillbaka till oss istället. Alla brev hade rätt adress, så jag vet inte vad som kan ha gått fel, säger Thomas Strömberg, ansvarig för Örebro kommuns feriepraktik.

Poststrulet

LÄS MER: Tusentals missnöjda postkunder

Tvingades ringa

Istället för att posta breven igen valde kommunen att istället ringa de ungdomar vars brev inte kom fram.

–  Vi tänkte att det var onödigt att skicka samma brev igen. Men det är klart att det blir mer arbete för oss när vi måste sitta och ringa runt. Det är ett arbete som vi håller på med som har tagit en stund, men nu har vi bara några få kvar att ringa, säger Thomas Strömberg.

Undersöker händelsen

Postnord ska nu undersöka vad som kan ha gått fel i posthanteringen.

– Vi håller på att analysera det här. Vi har fått ett antal adresser och undersöker varför breven gått tillbaka till avsändaren. Det här är givetvis beklagligt om det är så att de här personerna finns på adresserna. Det är därför vi måste göra en utredning, säger Anna-Lena Wennström som är produktionsområdeschef vid Postnord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Poststrulet

Mer i ämnet