Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Två månader efter sprängdådet på Holmen – hundratals fönster utbytta

Två månader efter sprängdådet på Holmen – hundratals fönster utbytta

Uppdaterad
Publicerad

Efter sprängdådet på Holmen i Örebro i juni har nu hundratals fönster reparerats.
– Skadegörelse har man sett, men inte på det här sättet, säger Bosse Persson på Ryds glas.

Explosionen inträffade natten till den 26 juni på industriområdet Holmen, när strippklubben Efter två sprängdes. Polisen utreder fortfarande händelsen, och utgår från att sprängningen var riktad mot någon eller några inom den kriminella miljön.

För Bosse Persson och hans medarbetare blev det en ovanligt lång och tung arbetsdag. Glasmästeriets lokaler ligger nära Holmen, och det dröjde till efter lunch innan de kunde hämta sin utrustning och sätta fart med reparationerna. De möttes av krossat glas överallt och bildelar som satt fastsprängda i fasader och väggar.

Som att arbeta i en krigszon

– Det var som killarna sa, det såg ut som en krigszon, säger Bosse Persson.

– Vi drog ihop alla killar till det här och sade ifrån oss alla andra jobb den dagen. Vid tio på kvällen hade de täppt till alla hål.

Sedan dess har företaget lagat cirka 300 fönster, till en kostnad av ungefär 300 000 kronor. Nu återstår att sätta in de sista isolerglasen.

Inte bara glas som behöver bytas

– Dessutom har jag lämnat offert på ytterligare en fastighet som står tom just nu. Där är det inte bara glasen utan även bågar och plåtfasader som måste bytas, säger Bosse Persson.

Det arbetet beräknas ta tre veckor och beräknas kosta närmare en halv miljon kronor.

SVT Nyheter Örebro har gjort en rundringning till flera glasmästerier som arbetat på plats efter sprängdådet. Den visar att den totala glasreparationskostnaden på Holmen kommer att landa på upp mot 1 500 000 kronor.

Polisen har i nuläget ingen gripen misstänkt för sprängdådet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosion i Örebro

Mer i ämnet