Foto: Åsa Svennebäck / SVT

Här är läsarnas förslag på hur trafikläget kan bli bättre i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Örebro växer, vilket bland annat märks i trafiken. På flera platser bildas proppar flera gånger om dagen. Har du idéer om hur det ska flyta bättre? Var med i vår chatt och lämna dina bästa tips!

SVT rapporterade · Hur vill du förbättra trafikläget i Örebro?

07.33
Kortsiktigt: En extra fil söderut mellan Rejmesrondellen-Eurostop samt Ekersvägen-karlslundsgatan. Samma sak från Bista-Osloavfarten. På lång sikt: Fler filer längs alla aktuella delar.
07.33
Ny väg med minst tre filer i både norr & södergående trafik! Med långa på & avfarter.
07.33
Det vore bra om rondellen i Hovsta blir till en dubbelrondell. det skulle kunna ge trafiken möjlighet att flyta på bättre. Just nu är det köer ifrån Lillån ish vid 16 tiden när alla vill hem.
07.33
Gör en ring led från Ormesta Lillån Bista Brickebackens
07.48
Ett separat korsningsfritt/rondellfritt körfält från norr om Kvinnerstarondellen fram till E18 västerut, enbart för lastbilar och bussar. Alltså enkelriktat med med södergående trafik före 1200 och norrgående därefter
07.48
Utnyttja järnvägen och gör pendeltrafik mellan mosås(kanske kumla) och hovsta (kanske längre upp) flera stopp kan göras däremellan. Om de går ofta funkar det för många som pendlar idag. Då försvinner en del av problemet.
07.48
3 filer mellan södra påfarten och Karlskoga/Oslo infarten (Kanske hela vägen till Marieberg, där det går)! Omkörningsförbud för lastbilar genom hela Örebro förbi Marieberg!!

3 filer från Marieberg till Södra infarten, där det går!!
08.36
Ett problem är att lastbilar ofta ligger i två filer och skapar proppar. En bra lösning tycker jag är att sätta ett
Omkörningsförbud för lastbilar.
08.49
Tre filer genom hela eller stora delar av Örebro ända till Marieberg.
08.49
Varför inte sätta ihop påfarter med avfarter genom Örebro? På så sätt får man 3 filer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer