Nu är hyreshöjningarna klara i Laxå. Foto: TT

Hyreshöjning klar i Laxå – efter långa förhandlingar

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en höjning av hyrorna med 4,5 procent för hyresgästerna i Laxåhem. Det står klart efter en tuff och utdragen förhandling mellan Hyresgästföreningen och kommunens fastighetsbolaget Laxåhem.

Det har varit stora utmaningar på flera håll i länet att få klart med nya hyror. På flera platser har parterna inte alls kunnat komma överens och frågan har landat hos Hyresmarknadskommittén för medling. Det har skett i bland annat Hallsberg där hyrorna nyligen blev fastställda och även där landade på 4,5 procent.

Kom fram till kompromiss

I Laxå lyckades dock parterna komma överens till slut utan medling.

Hyror 2023 i Örebro län

– Det har varit en ovanligt svår förhandling på grund av alla kostnadsökningar i samhället som självklar drabbar både hyresgäster och fastighetsbolag. Även om vi har full förståelse för att det är en större hyreshöjning än ett normalår känns det det ändå bra vi kunde komma fram till en kompromiss till slut. säger Dennis Holmberg, Förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hyror 2023 i Örebro län

Mer i ämnet