Foto: Polisen

Elitdomare erkänner narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Två elitdomare är åtalade för att ha bedrivit storskalig cannabisodling i Striberg i Nora kommun. I dag inleddes rättegången.

Männen, som båda är domare i en elitidrott, misstänks för grovt narkotikabrott och en tredje man för medhjälp till narkotikabrott. Rättegången hålls i Örebro tingsrätt och samtliga erkänner gärningen.

Det var efter en längre tids spaning som polisen i september slog till mot en industribyggnad i Striberg där de fann 742 cannabisplantor. Det skulle kunna ge 28 kilo cannabis per skörd, vilket motsvarar ett värde på minst 2,8 miljoner på den illegala marknaden. Pengar som de misstänkta skulle kunna få ut vid skörden var tionde vecka, enligt polisen.

Basketdomare odlade cannabis

Bevisen: hyreskontrakt och handskar

Under första rättegångsdagen gick åklagaren bland annat igenom den tekniska bevisningen. Däribland fanns exempelvis cannabis, trädgårdshandskar, olika kvitton och hyreskontrakt.

De två domarna, som inte är hemmahörande i Tvärsnyttområdet, har stängts av från att arbeta som domare tills vidare, i avvaktan på tingsrättens dom.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basketdomare odlade cannabis

Mer i ämnet