Det togs inget beslut kring detaljplan för Törsjöterminalen på tisdagens fullmäktigemöte. Foto: SVT

Inget beslut om detaljplan för Törsjöterminalen vid fullmäktigemöte

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om Örebro kommun ska anta en detaljplan som gör det möjligt att bygga en stor kombiterminal söder om Örebro skulle avgöras vid tisdagens kommunfullmäktigemöte. Efter en lång debatt så röstade en minoritet för återremiss vilket gör att frågan om detaljplan skickas tillbaka.

Flera partier var emot detaljplanen av olika anledningar – bland annat tycker man att det är fel att bebygga jordbruksmark, att planeringen kring om det går att bygga en järnväg till terminalen inte är klar, att det finns bättre platser att lägga en terminal på och att frågan om kompensation till boende borde utredas mer.

De styrande partierna i kommunen och Kristdemokraterna röstade för att anta detaljplanen. Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna, Örebropartiet och Liberalerna röstade för en återremiss.

Eftersom förslaget samlade mer än en tredjedel av fullmäktiges ledamöter blev det en så kallad minoritetsåterremiss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.