Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det stora skyfallet har översvämmat källarlokalen på Möckelngymnasiet i Karlskoga. Foto: Raphael Cano Felix/SVT

Efter skyfallet – källarlokal på Möckelngymnasiet i Karlskoga översvämmad

Uppdaterad
Publicerad

Det stora skyfallet i Karlskoga har även drabbat Möckelngymnasiet som har fått sin källarlokal översvämmad. Under måndagsmorgonen stod vattennivån upp till en decimeter på vissa ställen i lokalen.

Under måndagen har ett arbete med att dammsuga upp vattnet i källarlokalen på Möckelngymnasiet pågått. Det är brunnar runt om skolan som inte har klarat av att hantera det stora vattenflödet och som lett till översvämningen i källarlokalen.

Stefan Jerner, rektor för den anpassade gymnasieskolan på Möckelngymnasiet, berättar att saneringsarbetet är omfattande.

– Det här kommer nog att pågå i några dagar. Det kommer dels ta tid att dammsuga upp vattnet med våtdammsugare och sen kommer vi även att behöva ha luftavfuktare nere i källaren som säkert kommer att gå i någon vecka eller två, säger han.

I klippet kan du höra Stefan Jerner berätta mer om skadorna efter översvämningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.