Foto: Privat/TT

Klara-Linn mitt i jordbävningen: ”Kändes som marken vändes upp och ned”

Uppdaterad
Publicerad

Två personer uppges av Grekisk polis ha omkommit i det kraftiga skalv som skadade delar av Turkiet och Grekland i natt. Klara-Linn Silfverhjelm från Degerfors hade landat på Kos ett par timmar innan skavlet inträffade – Det kändes som att marken vändes upp och ner.

Det var vid 01.30-tiden lokal tid, sydväst om den turkiska turistorten Marmaris och nära den grekiska ön Kos i ögruppen Dodekaneserna i Egeiska havet som det kraftiga skalvet inträffade.

LÄS MER: Två döda i kraftigt skalv i turistområde

Jordskalv vid Egeiska havet

Bara några timmar innan hade Klara-Linn Silfverhjelm från Degerfors kommit fram till  Kos. Hon befann sig på en restaurang när skalvet inträffade.

– Det kändes som marken vändes typ upp och ned. Det gick inte att stå upp,  man försökte springa därifrån men man bara ramlade för det skadade så himla mycket och folk bara skrek.

Vad tänkte du?

– Det är så svårt att säga, jag var nog mest i chock och jag kommer inte riktigt ihåg exakt vad jag tänkte, men jag tänkte väl att det var över eller något.

LÄS MER: Gör så här om du befinner dig i området

Hon berättar att folk på restaurangen började skrika och att de var tvungna att lämna. De gick till sitt hotell, där de fick evakuera. De satt utanför fram till klockan sju på morgonen.

Förutom blåmärken klarades sig Klara-Linn oskadd. Där hon befinner sig just nu ser det ut som vanligt, beskriver hon.

– Men längre ner är det ju kaos, där ligger det husdelar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordskalv vid Egeiska havet

Mer i ämnet