Foto: Per Groth TT

Klart: Henriksson till riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Han trodde att den politiska karriären var över efter katastrofvalet. Men efter att ha valts fram till riksdagsledamot för Vänsterpartiet i Västmanland väljer nu Stig Henriksson att tacka ja till uppdraget.

På valnatten stod det klart att kommunalrådet i Fagersta Stig Henriksson (V) inte längre hade sina kommunivånares förtroende. Vänsterpartiet, som under flera mandatperioder haft egen majortiet, degraderades på valnatten till näst största parti i kommun.

Stig Henriksson konstaterade med sorg för Tvärsnytt att hans politiska karriär var över, trodde han.

Val 2014 – Tvärsnytt

Men bara några dagar senare tog historien en oväntad vändning. Det visade sig att Henriksson hade fått väljarnas förtroende att bli Vänsterpartiets riksdagsledamot från Västmanland.

Han fick så många personröster att han gick om partiets förstanamn på listan, Vasiliki Tsouplaki från Västerås.

Och efter att noga ha tänkt över sitt beslut meddelar nu Henriksson för Tvärsnytt att han tackar ja till riksdagsuppdraget.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Tvärsnytt

Mer i ämnet