John Johansson (S), tillträder som ny ordförande för kommunstyrelsen i Örebro den 1 oktober. På onsdagen klubbades beslutet i kommunfullmäktige. Foto: Leonora Toplica/SVT

Klart: John Johansson (S) blir kommunstyrelsens ordförande i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att John Johansson (S) blir kommunstyrelsens ordförande i Örebro. Beslutet togs i kommunfullmäktige på onsdagen.

Johansson efterträder partikollegan Kenneth Handberg på posten. John Johansson nominerades tidigare av Socialdemokraterna till ny ordförande för kommunstyrelsen. Beslutet var enhälligt.

John Johansson var tidigare ordförande för programnämnd social välfärd. Han har varit aktiv inom politiken i 18 år. Trots det har det inte varit en strävan för honom att bli kommunstyrelseordförande.

– Nej det har det aldrig varit. Jag tycker om att jobba politiskt men jag tycker lika mycket om att få vara kommunalråd som att få prata med väljare i valrörelser, sa John Johansson i en intervju med SVT i augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.