Kommunstyrelsen och Torbjörn Dybeck har kommit överens. Foto: Jesper Mattsson/SVT

Kommundirektören får 1,4 miljoner i avgångsvederlag

Publicerad

Kommunstyrelsen och före detta kommundirektören Torbjörn Dybeck har kommit överens om ett avgångsvederlag. När hans tjänst avslutas den sista januari kommer han ersättas med 18 månadslöner, motsvarande 1,4 miljoner kronor.

Förhandlingarna mellan kommunstyrelsen och Torbjörn Dybeck har avslutats och landade i att Dybeck avgångsvederlag hamnar på 1.440.000 kronor, eller 18 månadslöner. På det tillkommer en pensionsinbetalning på 4,5 procent.

– Hela den här situationen är ovanlig, men det har varit en förhandling och vi har kommit fram till en överenskommelse. Sen finns det fall där andra fått mer och mindre ersättning, säger Maria Neander Karebo, personalchef på kommunstyrelseförvaltningen.

Anledningen till Dybecks uppsägning ska enligt kommunstyrelsens ordförande Magnus Andersson bero på olika syn på kommunens utveckling och har inte längre något förtroende för Dybeck. Enligt Neander Karebo nådde man en överenskommelse ganska så snabbt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.