Kommunen uppmanar nu alla som var på plats och firade i lördags att stanna hemma. Foto: SVT/Tittarbild

Kommunen uppmanar firande Degerforsfans att stanna hemma

Uppdaterad
Publicerad

Degerfors kommun går nu ut på sin hemsida och vädjar till de fans som deltog i helgens firande att ta sitt ansvar och stanna hemma en tid framöver.

Det var efter att Degerfors IF säkrat sitt plats i allsvenskan och återvänt hem efter matchen i Göteborg, som hundratals fans mötte laget i Degerfors.  Något Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare i Region Örebro län, under tisdagen kommenterade som otroligt olyckligt.

På kommunens hemsida och i ett pressmeddelande riktas information till de personer som deltog i firandet i centrum i helgen. Där står det att firandet tyvärr riskerar att öka spridningen av covid-19.

Coronapandemin

”Ta ditt ansvar för allas skull, inte minst för de äldres, riskgruppernas och vårdpersonalens”, skriver kommunen, och uppmanar de som deltog i firandet att arbeta på distans och att undvika träffa andra människor.

Vidare skriver kommunen att de inte utfärdat något tillstånd kopplat till firandet och att det inte kan betraktas som en allmän sammankomst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet