Några få spår fanns kvar på söndagen efter nattens firande i Degerfors. Foto: Pelle Råssjö/SVT

Sportchefens uppmaning: ”Kom ner till samhället och fira oss med avstånd”

Uppdaterad
Publicerad

När Degerfors IF kom hem efter sin seger möttes laget av hundratals fans. Något som klubben avrått till – men på sportchefens Facebooksida uppmanar han Degerforsarna att möta laget.

– Det är beklagligt, jag har faktiskt inte känt till det här, säger Victor Lundmark, press- och kommunikationschef på Degerfors IF.

Sportchefen Patrik Werner skrev på en av sina sociala medier i lördags att ”Vi är i degerfors ca 23.15! Kom ner till samhället och fira oss med avstånd”.

Kan man bli förvånad över att det är mycket folk på plats när man till och med anger tidpunkt?

Coronaviruset i Örebro län

– Nej, det framstår ju som en inbjudan. Man ska inte uppmana till folksamlingar, varken direkt eller indirekt, hur glad man än är, säger Victor Lundmark.

Patrik Werner står för sitt inlägg och är inget han ångrar idag.

– De var redan där nere, vi la upp det för att slippa alla samtal till bussen där de frågade när laget skulle komma tillbaka, säger Patrik Werner.

Spelar ingen roll

Klubbens ordförande Fredrik Rakar är inne på samma spår och menar att firandet hade sett likadant ut oavsett Facebookinlägget eller inte.

– Det spelar ingen roll vad vi gått ut med eller inte, det hade varit fullt ändå. Vi är ledsna att det blivit såhär men den som tror att vi kan avblåsa något sådant ger oss för mycket creddit, säger Fredrik Rakar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet