Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bengt Storbacka (S), kommunstyrelsens ordförande i Lindesberg. Foto: Malin Gotlin/SVT

Kommunens besked efter bussprotesterna: ”Vi har en lösning”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsförmiddagen meddelade kommunstyrelsens nuvarande ordförande i Lindesberg, Bengt Storbacka (S), att man nu har en tillfällig lösning för de skolelever som drabbas av nedläggningen av busslinjerna 350 och 352 mellan Lindesberg och Finnåker.

På fredagseftermiddagen är sedan tidigare en demonstration planerad i Lindesberg, mot nedläggningen av busslinjerna.

Föräldrar som SVT Nyheter Örebro träffat menar att beslutet innebär att deras barn inte kommer kunna ta sig till och från skolan. Kommunstyrelsens ordförande i Lindesberg, Bengt Storbacka (S), uppgav tidigare att det inte fanns någon lösning på bordet. Samtidigt lovade Tomas Klockars (M), som kommer ta över som KS-ordförande, att bussfrågan ska lösas.

Tillfällig lösning

Men på fredagsförmiddagen skickade Lindesbergs kommun ut ett pressmeddelande, och uppgav där att de nu har en lösning för busslinjerna 350 och 352, som möjliggör för framförallt gymnasieelever att resa till skolan. Lösningen är tillfällig under ett halvår, men ska i förlängningen leda till en permanent lösning, uppger Bengt Storbacka i pressmeddelandet.

Men, från föräldrarnas håll är man inte nöjd med lösningen som presenterats. De vill att de två busslinjerna fortsatt ska få vara en del av kollektivtrafiken. ”Det är det vi vill uppnå, inte en tillfällig lösning. Inte en ersättningsbuss som vissa får åka med på nåder!”, skriver de i ett mejlsvar till SVT Nyheter Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.