Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunstyrelsens nya ordförande Tomas Klockars (M) säger att det nya styret i Lindesberg kommer att göra allt lösa bussfrågan i Finnåker. Hör honom berätta mer i klippet. Foto: SVT

Nya styret i Lindesberg lovar lösa bussfrågan i Finnåker

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens nya ordförande Tomas Klockars (M) lovar att gymnasieungdomarna som åker med buss 352 ska kunna fortsätta komma till och från skolan i Lindesberg under våren.

Starta klippet för att höra Tomas Klockars (M) berätta mer om hur man jobbar för att situationen för gymnasieungdomarna ska lösas.

– Det här är ett akut problem och jag vet inte just nu hur det ska lösas, jag vet bara att det ska lösas, säger Tomas Klockars (M), tillträdande ordförande i kommunstyrelsen.

Det nya styret, bestående av M, KD, L, SD och Landsbygdspartiet oberoende (LPo), tar över makten i Lindesberg efter årsskiftet. Den första frågan som de kommer att ta tag i är den om linje 352.

Permanent lösning 2023

När den nya majoriteten presenterades vid en presskonferens i onsdags lovade de att situationen för gymnasieungdomarna i Finnåker skulle lösas.

Den akuta situationen lovar man att lösa omgående. En permanent lösning väntas vara klar sommaren 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.