Hemma hos Annica Holmberg i Kumla fortsätter Pyjamaskören repa som om ingenting hänt. I rummet är hon ensam. Coronaviruset ska stoppas. Men inte sången. Hör mer i videoklippet. Foto: Johannes Weckström /SVT

Kören som inte kan sluta träffas trots virushotet

Uppdaterad
Publicerad

Tisdagar 19.15 är en helig tid för medlemmarna i Blended Voices. Eller Pyjamaskören som de kallar sig för närvarande. Klädsel är nämligen av mindre betydelse när träffarna fortsätter, trots coronavirusets härjningar.

I normalläge är det Tingsgården i Sköllersta, Hallsbergs kommun som är replokal. Den har dock stått ekande tom på tisdagkvällarna sedan början av mars. Den första som inte inställde sig redan i februari var körledaren själv.

– Det är några i kören som har dåligt immunförsvar och även jag. Sen hände allt så snabbt. Då fattade ordförande i föreningen och jag beslutet att vi inte längre kan ses på Tingsgården, säger Meta Fagerström.

Coronaviruset i Örebro län
Meta Fagerström leder Blended Voices – Pyjamaskören. Foto: privat

Men så lätt gav hon sig inte. Som körledare och musiker är hon med i olika forum där liknande saker dryftas. Och skam den som ger sig.

Kören startades för att de som aldrig känt endorfinkicken av musiken skulle få den. Dess existens har spridit sig som ringar på vattnet. Den låter sig inte stoppas av ett virus.

19.15 på tisdagar samlas majoriteten av gänget fortfarande och repar inför kommande julshow.

Se mer i videoklippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet