4,8 miljoner svenskar fick en folder i brevlådan med telefonnummer, checklistor och tips ”om krisen eller kriget kommer”. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Krisberedskapsveckan uppmärksammas i länet

Publicerad

Nästa vecka, den 6-12 maj, är det åter dags för krisberedskapsveckan. Myndigheten för samhällskydd och beredskaps årliga kampanj, som syftar till att öka beredskapen inför kriser i samhället.

Det är tredje året som MSB genomför krisberedskapsveckan, tillsammans med kommuner, länsstyrelser och frivilligorganisationer i landet.

Efter att broschyren ”om krisen eller kriget kommer” landade i brevlådorna hos 4.8 miljoner hushåll förra året, har MSB gjort en undersökning om vilket avtryck den gjort hos människor.

Så många är föreberedda i hemmet

Enligt MSB visar den att en majoritet tack vare broschyren har börjat reflektera över hur de skulle klara vardagen vid en kris.

Undersökningen visar att 24 procent av befolkningen i Örebro län har planer på att skaffa bättre hemberedskap, med anledning av broschyren, och att tolv procent har gjort detta.

Krisberedskapsveckan kommer uppmärksammas i länet, bland annat i Askersud den 7 maj, vid Sjöängens foaljé. I Hallsberg anordnas det en föreläsning med kommunens säkerhetssamordnare den 9 maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisberedskapen i Örebro län

Mer i ämnet