Foto: Jesper Mattsson/SVT

Kumla vill bryta avtalet om täckning av Kvarntorpshögen

Uppdaterad
Publicerad

Kumla kommun vill bryta avtalet om täckning av Kvarntorpshögen. Anledningen: ekonomisk risk.

Under onsdagens kommunstyrelsesammanträde i Kumla läggs ett förslag om nytt avtal fram, där kommunen vill bryta det nuvarande avtalet med Fortum om täckning av Kvarntorpshögen. Det framgår i den kallelse som skickats ut inför mötet.

Kumlas kommunledning vill bryta avtalet då man nu anser att det kan finnas en ekonomisk risk.

Kvarntorpshögen

Ekonomiska risker

– På grund av de ekonomiska risker som är förenade med samverkansavtalet, föreslås nu att kommunen ingår ett nytt avtal med bolaget om upphävande av det tidigare ingångna avtalet, skriver man i kallelsen.

Det nuvarande avtalet har ifrågasatts och ligger just nu hos Förvaltningsrätten i Karlstad, som ännu ej meddelat någon dom. Den ekonomiska risken som nämns i kallelsen består i ett eventuellt skadestånd om något annat företag får för sig att pröva lagligheten i avtalet mellan kommunen och Fortum.

Det nya avtalet som nu ska diskuteras går endast ut på att bryta det nuvarande avtalet, för att minimera den ekonomiska risken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarntorpshögen

Mer i ämnet