Mannen försvann i närheten av Fox Glacier i centrala Nya Zeeland. Foto: Mark Jobling/Wikimedia Commons

Länsbo som försvann i Nya Zeeland dödförklaras

Publicerad

Den man från länet som i maj 2017 försvann på Nya Zeeland har nu dödförklarats. Enligt Skatteverket har inga uppgifter kommit in om att mannen skulle vara vid liv.

Mannen, som vid försvinnandet var i 30-årsåldern, försvann i mitten av maj 2017. Enligt Nya Zeeländsk polis letade de efter mannen i området kring Karangarua Valley, nära Fox Glacier utanför Christchurch, där mannen tros ha befunnit sig.

De hittade tidigt ett tält och en sovsäck vid ett läger som de trodde tillhört mannen. Därefter gjordes inga nya fynd och sökarbetet avslutades i slutet av månaden.

Sannolikt död

I september beslutade Skatteverket att det var sannolikt att mannen omkommit och kallade då mannen att anmäla sig till myndigheten, eller att den som har uppgifter om var mannen kan befinna sig hörde av sig, senast den 21 mars 2019.

Ingen har hört av sig till Skatteverket och det finns därför anledning att dödförklara mannen. Dödsdagen bestäms till sista dagen i den månad han senast sågs vid liv, det vill säga 31 maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer