”Vi hade hoppats på mycket klarare besked på en högre nivå”, säger Svante Tideman, 1:e vice ordförande för Lärarnas riksförbund samt lärare på Tullängsgymnasiet i Örebro. Foto: SVT

Läraroro när klassrummen åter fylls med gymnasieelever

Uppdaterad
Publicerad

Höstterminen är igång och länets gymnasieungdomar är tillbaka i skolorna igen, efter en vår med distansundervisning. Men många gymnasielärare är oroliga för smittspridning när alla samlas igen.

– Många lärare är oroliga och vi befarar att det ska leda till ökad smittspridning när elever vistas i små utrymmen igen. Vi får verkligen hoppas att det inte blir så, säger Svante Tideman, 1:e vice ordförande för Lärarnas riksförbund samt lärare på Tullängsgymnasiet i Örebro. 

Starten har varit rörig för lärarna i år och i Örebro har förutsättningarna på gymnasiet ändrats med kort varsel och distansundervisningen blir delvis kvar.

Hoppades på tydligare direktiv

Lärarnas riksförbund hade önskat tydliga direktiv som var lika för alla gymnasieskolor.

– Vi hade hoppats på mycket klarare besked på en högre nivå, istället för att varje rektor ska ta ansvar. Vi har fått generella råd, men inga exakta direktiv och man håller avstånd i möjligaste mån, säger Svante Tideman.

Starta klippet för att höra mer om gymnasielärarnas oro inför höstterminen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.