Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caroline Elfors (M) är kritisk till att Lekeberg har för få ladduttag för elfordon. Johan Niklasson (C) håller med om att mer behöver göras. Foto: SVT

Lekeberg har minst antal ladduttag i Örebro län: ”Inte gott nog”

Uppdaterad
Publicerad

Elbilarna blir bara fler och fler i länet och inte minst i Lekeberg som är den kommun i länet som erbjuder lägst antal publika ladduttag. Och det här är ett rejält underbetyg för en pendlarort som driver på utvecklingen med elfordon enligt politikerna.

– Jag tror att vi alla är överens om att det inte är gott nog med enbart tre publika ladduttag, säger Johan Niklasson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Utbudet av publika ladduttag där bilister kan ladda sina elbilar varierar mycket mellan länets kommuner. Sett till antalet elbilar som finns i kommunerna så har Kumla och Lekeberg haft svårast att hänga med i utvecklingen.

Kommuner som ligger i framkant är exempelvis Laxå och Lindesberg.

I Lekeberg vill man dock göra något åt den brist på ladduttag som råder.

Hör oppositionsrådet Caroline Elfors (M) och kommunstyrelsens ordförande Johan Niklasson kommentera de dåliga siffrorna i klippet.

Antal publika ladduttag i länet

Örebro: 369 (3408)

Lindesberg: 42 (372)

Karlskoga: 32 (502)

Laxå: 26 (100)

Nora: 22 (174)

Askersund: 21 (160

)Hallsberg: 10 (202)

Degerfors: 9 (122)

Kumla: 8 (423)

Ljusnarberg: 4 (50)

Hällefors: 4 (46)

Lekeberg: 3 (176)

(Antal elbilar i kommunerna i parentes)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.