Foto: TT

Lindgren ger sig själv sista chansen i VM

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren går in på sjunde säsongen i VM-serien. Som också kan bli hans sista. ”Det här är min sista chans att göra en bra säsong. Lyckas jag inte så är det sannolikt sista säsongen jag kör VM-serien”, säger snart 29-årige speedwayföraren.

Sverige har två representanter i VM-serien denna säsong, förutom Fredrik Lindgren är det också Andreas Jonsson. På lördag startar VM med tävling i Auckland, Nya Zeeland.

Både Lindgren och Jonsson gjorde en dålig VM-serie förra året, elva respektive trettonde.

Ingen i duon tog en direktplats till årets VM (sämst åtta) utan räddades av att de av arrangören anses vara kvalificerade förare, och fick permanenta platser.

”Vill inte kommentera”

– Jag vill inte kommentera fjolårssäsongen mer än att den var dålig. Nu ser jag framåt och har jobbat hårt hela vintern för att förbereda mig så bra som möjligt.

Lindgren kör ingen serie i England i år utan satsar bara på Polen och Sverige – och VM-serien. Dessutom diskvalificerade han sig själv från både EM-serien och lag-VM när han tackade nej till att vara med i landslaget.

Hittills har han hunnit med fyra tävlingar och en del träning.

Lång bana i Auckland

– Jag har kört tävlingar i England, med blandade resultat, och tack vare det fina vädret har jag kunnat träna både i Polen och England.

– Men att tävla i England har man ingen som helst nytta av inför VM-premiären i Auckland. Det är som två olika idrotter. I England är det korta smala banor medan banan i Auckland är lång, lättkörd och bred.

– Det svåra i Auckland är att få till inställningarna så det går riktigt fort, säger Lindgren.

Förarna får träna både torsdag och fredag, mot normalt bara fredagen innan VM-tävling.

Förra året föll Lindgren precis på håret från att gå till semifinal i Auckland och slutade nia. Andreas Jonsson blev sexa.

Fakta Fredrik Lindgren

Från: Örebro.

Ålder: 28.

Svensk klubb: Indianerna.

Antalet säsonger i VM-serien: Sex.

Totalt antal tävlingar i VM-serien: 72.

Antalet deltävlingssegrar: En, Göteborg 2012.

Antalet finaler: Tolv.

Bästa totalplacering: Åtta, 2012.

Fjolårets placering: Elva.

Årets rankning: 9.

Årets startnummer: 66.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.